Lásd még
Minőségi jellemzők:
Batonsűrűség
Tisztasági szabály
Weissenböck Minőségi Garancia

Mint PDF letölteni

Innovációs díj 2012
Innovációs díj 2012

A legjobb tanácsadás az alábbi számon érhető el: 0630/677-8387

Minden irányú fagy és sóállóság mint Minoségi jellemzo

   
A hagyományos térkövek - a szabvány szerint - felső oldala ellenálló a fagy és olvasztósó ellen. A sótartalmú olvadék azonban lefolyik a fugák mentén és a térkövet nem csak oldalról, hanem alulról is támadják. Ez hosszú távon a burkolat lebomlásával fenyeget. A Weissenböck az első gyártó aki olyan térköveket és lapokat kínál, melyek minden irányból só és fagyállóak. Nem csak a kopóréteg, hanem az alap beton réteg is olvasztósó álló.

Az ÖNORM nem állít követelményt az oldalsó és alsó oldali sóállóságra

Kereskedelemben lévő térkövek és lapok a felső területen kopórétegből és alatta az alapbetonból tevődnek össze. A kopóréteg felel a színekért, a finom megjelenésért stb és az alapbeton pedig a betonkő szilárdságáért. A gyártás követi a szabványok előírásait. Ez az elvárás ebben a minőségi osztályban kizárólag felső oldali fagy és sóállóságra vonatkozik.

Sótartalmú olvadék víz ősszegyűjti a sót a fugában és az ágyazatban
A gyakorlat azt bizonyítja, hogy az olvasztósó a havat és a jeget megolvasztja és a sótartalmú megolvadt víz a kövek között a fugán keresztül egészen az ágyazatig beivódik. Így a követ oldal irányból és alulról is támadja az olvasztósó. Ez a térkő hosszan tartó lebomlásával fenyeget.

A térkövek "feloldódnak", keresztül törnek, elvesztik szépségüket és egyenetlenné válnak
Különböző káresetek igazolják a tényt: Térkövek, melyek eredetileg 8 cm vastagsággal rendelkeztek, pár év alatt 6cm vékonyak voltak. Ennek a következménye a balesetveszély, mely a felület egyenetlenségéből ered. A tényleges oka ennek az egyenetlenségnek a kő alsó oldalának a lebomlása a fagy és olvasztósó támadása miatt.

Minden irányú sóállóság mint Minőségi jellemző A Weissenböck az első aki nem csak a kopóréteget hanem az alapbetont is sóálló kivitelben gyártja.
A Weissenböck térkövek az elsők 2009.09.01 óta, melyek 28 fagyás-olvadás váltakozás után minden irányból ellenállt az olvasztószereknek (3%NACI) .

Díj Alsó-Ausztria régiójától
A Weissenböck cég ezért a kíváló fejlesztésért elnyerte Alsó-Ausztria és az Alsó-ausztriai gazdasági kamara elismerését az Innováció a fogyasztóknak kategóriájában és a Karl Ritter von Ghega díjjal jutalmazta.
    

Nagyításához egyszerűen kattintson a képre!

Nagyításához egyszeruen kattintson a képre!

Nagyításához egyszeruen kattintson a képre!

   
Pozitív tartós hatás

Ennek a remek fejlesztésnek köszönhetően csökkent a gyártás során keletkezett CO2 kibocsájtás, a balesetveszély is csökkent a tartós kővastagságnak köszönhetően. A térkőfelületek simasága tartósan megmarad. Gazdasági következmények mint a folyamatos terhelés, közlekedési dugók, plusz költségek stb. melyek a térkőjavítás vagy csere miatt keletkeztek, megszűnnek.
    
Nagyításához egyszerűen kattintson a képre!

Nagyításához egyszeruen kattintson a képre!

Nagyításához egyszeruen kattintson a képre!

    
Döntse el, mely tulajdonságok fontosak önnek!
Térkövek a Weissenböcktől mint pl. a Rialta antik, mely minden irányú só és fagyállósággal készül.
• A térkő felületi simasága hosszú távon megmarad.
• A térkő sértetlen marad még akkor is, ha az olvasztószer oldalról vagy alulról támadja
  a követ.
• A CO2 kibocsájtás a gyártás során csekélyebb mint a hagyományos térköveknél.
• Gazdasági terhelések mint pl. közlekedési dugók, plusz költségek stb. melyek
  a térkőjavítás vagy csere miatt keletkeztek, megszűnnek.
    

    
Info:
Szivesen adunk önnek tanácsot telefonon is, informálódjon a Weissenböck minőségi termékekről. Elérhetőségeinket itt találja.
        

zurücknach Oben