Lásd még
Minőségi jellemzők:
Minden irányú fagy és sóállóság
Betonsűrűség
Weissenböck MInőség garancia

Mint PDF letölteni

A legjobb tanácsadás az alábbi számon érhető el: 0630/677-8387

A Weissenböck tisztasági követelmény mint minőségi jellemző

   
Már az alapanyag kiválasztásánál a térkövek gyártásához a Weissenböck különösen magas követelményeket támaszt. Így készül a kopóréteg, ez a térkő felső rétege a kétrétegű térkőnél, különösen kemény kvarchomokból melynek a szemcséi mentesek az őket körbe borító agyag rétegtől.
    

A duzzadékony és fagyérzékeny agyag a homokszemcsék körül gyengítik a pozitív kapcsolatot a zementkövekhez, melynek az a feladata, hogy a szemcséknek stabil kapcsolatot tartson.
A Weissenböcknél csak is tisztított kvarchomok kerül gyártásba a kopóréteghez. A cement stabilabban tud kapcsolódni a homokszemcsékhez és a színezékhez. A olvasztósó ellenállóság és a lemorzsolódási ellenállósága a köveknek jobb és a szállópor is redukált.
   

   
Igy megbizonyosodhatunk hogy csak is agyagmentes kvarchomok kerül gyártásba a kopóréteghez és nem tartalmaz duzzadó fagyérzékeny agyagréteget mely a betonban gyenge pontokat képez. A homokszemcsék tovább maradnak stabil kötésben a cementel, a beton ellenállóbb és zártabb marad, a színezék a zement masszába tökéletesen beleköt és a szakítószilárdsága az alapbetonnak úgy mint az olvasztósó ellenállósága jobb, ellenállóbb.
    

Nagyításához egyszerűen kattintson a képre!

Nagyításához egyszeruen kattintson a képre!
Weissenböck keresztül hasított térkő, min. 5 mm kopóréteggel és alapbetonnal.

Nagyításához egyszeruen kattintson a képre!
A homokszemcse súlyának a 20 %-a anyagszázalékban kimosott, eltávolított agyagköpeny a kemény kopóréteg- kvarchomokból.

   
A tisztasági követelmény a Weissenböcktől szeb köveket garantál barátságosabb színekkel, hosszú élettartamot és egy zártabb finomságát megőrző felületet. A gyakorlat öt év elteltével is egy jelentősen szebb, finomabb és színstabilabb felületet mutat.
    

Nagyításához egyszeruen kattintson a képre!

Nagyításához egyszeruen kattintson a képre!

    
Döntse el, mely tulajdonságok Önnek a fontosak!
Térkövek a Weissenböcktől mint pl. a Rialta, agyagmentes kopóréteggel készülnek.
• Ennek köszönhetően nincs duzzadó, fagyérzékeny agyagréteg.
• Így a beton tartós marad, zártabb és ellenállóbb.
• A szín hosszabb ideig szép marad és ellenállóbb lesz az olvasztószerekkel szemben.
    

    
Info:
Impregnáló cégek igazolták: A Weissenböck térkövek olyan zárt felületűek, hogy az impregnáló szereknek a fele elegendő a felület kezeléshez.

Szívesen adunk Önnek tanácsot telefonon is, informálódjon a Weissenböck minőségi termékekről. Elérhetőségeinket itt találja.
        

backnach Oben