Weissenböck minoséggarancia

Lásd még:
Rialta antik
Rialta Grande antik
Rialta natúr
Rialta Grande natúr
Rialta Grosso natúr

Weissenböck minőséggarancia

A legjobb tanácsadás az alábbi számon érhető el: 0630/677-8387

 
Háromféle minőségben kapható a különböző igényeknek megfelelően
További információkért egyszerűen kattintson a képre!

Fontolja meg, hogy az Ön által burkolni kívánt felület milyen igénybevételnek lesz kitéve.

Egyes térköveinket háromféle kivitelben forgalmazzuk Top 1+, Top 2+ ésTop 3+ .
A különféle kivitelek kizárólag "belső” minőségi eltéréseket mutatnak, "kívülről” mindhárom kivitel megjelenése azonos a vásárláskor. Kérjük, előre gondolja végig, hogy az Ön által burkolni kívánt felület milyen igénybevételnek lesz kitéve: Használnak majd a felületen útszóró sót? Gyakran fog-e sótól nedves gumival ráhajtani az adott felületre? Milyen gyakran fog járművel ráhajtani az adott felületre? Milyen járművel? Milyen fontos Önnek az, hogy a felület sokáig pontosan úgy nézzen ki, mint az első napon? Általánosságban milyen igényeket támaszt Ön a felület ellenállóképességével szemben? Minél nagyobbak az Ön igényei, annál jobb minőséget javasolt választania.
Általánosságban elmondható, hogy minden gyártásnál fellépnek minőségi ingadozások. Azon termékek, amelyek nem felelnek meg szigorú minimumkövetelményeinknek, kiválogatásra és újrahasznosításra kerülnek. A megmaradt, jó minőségű termékeket azután három osztályba válogatjuk szét. Ezek a Top 1+, Top 2+ és a Top 3+. Így biztosítható, hogy mindegyik kő megfeleljen legalább az adott osztályra garantált minőségi követelményeknek.
Kérjük, ha olyan követ rendel, amelyhez különböző minőségi osztályok választhatók, akkor rendelésnél adja meg azt is, hogy a Top 1+, a Top 2+, ill. a Top 3+ osztályból szeretne köveket. Kiszállításnál a minőségi osztály szerepel a csomaghoz mellékelt szövegen, a szállítólevélen, ill. a big-bag zsákon is (a Rialta antik és a Rialta Grande antik esetén).

Csúcsminőségű termék: pl. Rialta antik tejeskávé

Kiváló minőségű cement, a legkeményebb kvarchomok és szigorú minőségellenőrzés: csak a legkiválóbb anyagok felelnek meg a csúcsminőségű kövek gyártásához
  

Ezt a térkövet különböző minőségi osztályokban forgalmazzuk:

Rialta antik
Rialta antik
szürke árnyalt, kobaltkék, homokkő, patinazöld, tejeskávé, toskanavörös,
jáva barna, szavanna, kagylómész színű és arany márvány árnyalatban (csak Top 1+)

Rialta Grande antik
Rialta Grande antik
szürke árnyalt, tejeskávé, kagylómész színekben

Rialta natur
Rialta natúr
szürke árnyalt, színes márvány kagylómész színű, jáva barna és homokkő árnyalatban

Rialta Grande natur
Rialta Grande natúr
szürke árnyalt, kagylómész színű

Rialta Grosso natur
Rialta Grosso
natúr

kagylómész színű
 
backtop

= Fagyálló

Nem fagyálló

Fagyálló

Közelről készített felvétel újonnan lerakott, nem fagyálló térkő felületéről.*
Közelről készített felvétel újonnan lerakott, nem fagyálló térkő felületéről.*

Közelről készített felvétel újonnan lerakott,
nem fagyálló térkő felületéről, 50-szeri
vízráfagyás után.*

Közelről készített felvétel újonnan lerakott,
nem fagyálló térkő felületéről, 50-szeri
vízráfagyás után.*

   
Amennyiben a kövek nem fagyállóak, a beszivárgó víz felfagy, és széttördeli a kőszerkezetet, ami töredezett, egyenetlen felületekhez, és majd a burkolat teljes összetöréséhez vezet. A fagyállóságot úgy lehet ellenőrizni, hogy a kő felületére öntött vizet többször megfagyasztjuk, majd felolvasztjuk. A fagyálló kövek ellenállnak ennek az igénybevételnek.

Azok a kövek, amelyeknél csak ez a jelzés található, fagyállóak, azonban nem ellenállóak az útszóró sóval szemben.

* A tényleges megjelenési forma eltérhet az ábrákon bemutatottaktól.

backtop
= A felső oldal ellenálló a faggyal és az útszóró sóval szemben

Nem fagy- és sóálló

Fagy- és sóálló

Korábban

Korábban

Olvadt sóoldat 50 alkalommal történő
ráfagyás után.*

Olvadt sóoldat 50 alkalommal történő
ráfagyás után.*

    
Amennyiben a kövek nem fagy- és sóállók, a sós víz széttördeli a kőszerkezetet. Ez ahhoz vezet, hogy a kövek kisebb vagy nagyobb mértékben feloldódnak és így töredezett, egyenetlen felületet alkotnak - mosott beton hatású kövek. A sóállóságot úgy lehet ellenőrizni, hogy a kő felületére öntött sóoldatot többször megfagyasztjuk, majd felolvasztjuk.

Télen fagypont körül hőingadozások léphetnek fel. Ezek málláshoz vezethetnek. A kisebb mértékű mállás következtében a felület hosszú távon egyenletes szép kinézetű és tisztább lesz. Az ÖNORM szabvány szerint 28 fagyás/olvadás ciklus hatására négyzetméterenként legfeljebb 1000 g/m mértékű rétegleválás megengedett.
   
A Weissenböck szavatolja: 90%-kal kevesebb idojárás okozta mállás a felületen A Weissenböck egyes térköveknél max. 100 g/m mállást garantál, ami 90%-kal kisebb mértékű, mint az ÖNORM szabvány által előírt érték. Így biztosítható a felület tetszetős megjelenése, ill. a nagyobb tisztaság.
Lásd még: Weissenböck minőséggarancia


Figyelem: Csak olyan hóolvasztó szereket használjon a felületeken, amelyek cementtel készült felületeken is alkalmazhatók.

* A tényleges megjelenési forma eltérhet az ábrákon bemutatottaktól.

backtop
  = Teljeskörű ellenálló képesség a faggyal
     és az útszóró sóval szemben
   
Amennyiben a kövek nem sóállók, a sós víz széttördeli a kőszerkezetet. Ez ahhoz vezet, hogy a kövek kisebb vagy nagyobb mértékben feloldódnak és így töredezett, egyenetlen felületet alkotnak - mosott beton hatású kövek. A sóállóságot úgy lehet ellenőrizni, hogy a kő felületére öntött sóoldatot többször megfagyasztjuk, majd felolvasztjuk. A sóoldatok nem csak felülről támadják a kövek anyagát, hanem oldalt, a fuga mellett is, így a követ alulról is tönkre tehetik. A Weissenböck térkövei az első olyan térkövek, amelyek alapbetonja 2009. szeptember 1-je óta szintén fagy- és sóálló. Az egész kő ép marad, függetlenül attól, hogy a fagy vagy só fentről vagy oldalról, a fugákon keresztül támadja meg. Figyelem: Csak olyan hóolvasztó szereket használjon a felületeken, amelyek cementtel készült felületekre is alkalmazhatók!
Lásd még: Weissenböck minőséggarancia
   
backtop

  = Fokozott ellenálló-képesség a mechanikai hatásokkal
     szemben

Nem fokozott kopásállóságú ...

Fokozott kopásállóságú ...

Közelről készített felvétel újonnan
lerakott térkőről.*

Közelről készített felvétel újonnan
lerakott térkőről.*

Kő felülete erős mechanikai
behatások után.*
Kő felülete erős mechanikai
behatások után.*
   
Mechanikai behatások többek között pl. a járás által és a közlekedési eszközök (szöges gumiabroncsok, hólánc, hókotró gépek, teherautók és targoncák) által okozott koptató hatások. Amennyiben a kövek ellenálló-képessége nem megfelelő, azt a felület túlzott kopása és látható elváltozása mutatja. Az ellenálló-képesség a kopásteszttel ellenőrizhető. A fokozott ellenálló-képességgel rendelkező kövek kopása mérhetően kisebb, mint a többi kőnél.

A Weissenböck szavatolja: kb. 17%-kal kisebb mértéku ledörzsölodés A Weissenböck 15 cm3/50 cm²-nél kisebb kopást garantál,
ami kb. 17%-kal kisebb a CE/ÖNORM által előírtnál.
Lásd még: Weissenböck minőséggarancia

* A tényleges megjelenési forma eltérhet az ábrákon bemutatottaktól.
backtop
A Weissenböck szavatolja: 25%-kal nagyobb szilárdság = 25%-kal nagyobb szilárdság
Csekélyebb szilárdság
Nagyfokú szilárdság
Csekélyebb szilárdság Nagyfokú szilárdság

3,6 MPa hasadási szilárdság a kövek esetén, illetve 5,0 Mpa hajlítási szilárdság lapok esetén

4,5 MPa hasadási szilárdság a kövek esetén, illetve 6,5 Mpa hajlítási szilárdság lapok esetén

   
Minél nagyobb nyomást (MPa) bír el a kő vagy egy lap, annál terhelhetőbb és tartósabb a gyakorlatban. Az ÖNORM B3258 szerint gyártott Weissenböck térkövek és lapok 25%-kal jobban terhelhetők, mint ahogyan azt az ÖNORM követelményei előírják. Amikor a többi felületburkoló-anyag (pl. ágyazat, fuga stb.) már csődöt mond, az ilyen termékek még sokáig bírják. A garantált értékek a szabványosított vizsgálat szerint érvényesek.
Lásd még: Weissenböck minőséggarancia
   
backtop
A Weissenböck szavatolja: tömörebb kofelület (Weissenböck tisztasági követelmény)   = A szépség belülről fakad -
     a Weissenböck tisztasági követelményei
Weissenböck tisztasági követelmény

A homokszemcsék körüli duzzadásra hajlamos, fagyérzékeny agyag gyengíti az erőkapcsolatos összeköttetést a cementkővel, amelynek az a feladata, hogy stabilan a szerkezetben tartsa a szemcséket.

 

A Weissenböck betonburkolatok gyártásához kizárólag tisztított kvarchomok kerül felhasználásra. A cement erősebben kötődik a homokszemcsékhez és a festékekhez. Ezáltal javul a termékek kopásállósága és sóállósága.
   
A Weissenböck már a beton burkolólapok alapanyagával szemben is különlegesen szigorú követelményeket támaszt. A beton burkolóréteg, vagyis a két rétegből álló burkolólapok felső rétege kizárólag rendkívül kemény kvarchomokból készülhet, amelyet teljesen megtisztítunk az anyagot beborító agyagtól. A Weissenböck tisztasági követelményei így járulnak hozzá barátságos színű, hosszú élettartamú és tömör, tartósan finom felületű szép kövek előállításához. A gyakorlat azt mutatja, hogy az így gyártott kövek öt év elteltével lényegesen szebbek, felületük pedig sokkal hosszabb ideig megőrzi a finomságát és színtartóságát.
Lásd még: Weissenböck minőséggarancia
   
backtop
A Weissenböck szavatolja: A felület optikailag fellazítható = A felület optikailag fellazítható
   
Az optikai fellazításhoz és a különféle lerakási mintázatokhoz pl. A Rialta antik és natúr termékcsaládnál három különböző sorszélesség, a többi térkőnél pedig különböző méretek állnak rendelkezésre. Így Ön teljesen egyéni, természetes megjelenésű felületeket hozhat létre.
Lásd még: Weissenböck minőséggarancia.
   
backtop
= A felületek terhelhetősége
   
A jelzéstől függően az így jelölt termékek, amennyiben a lerakási útmutató szerint kerülnek lerakásra, a következő célokra alkalmasak:
   
Gyalogosok által használt felületekhez (pl. ösvények, teraszok)
Személygépkocsi által használt felületekhez (pl. bejárók, parkolók, belső udvarok)
Tehergépkocsi által használt felületekhez (pl. forgalmas területek, közutak, nehézjárművek által használt területek)
   
backtop
= Víztaszító
  
 
  Víztaszító térkövek Rialta antik  
A víztaszító felületek kisebb vízfelvevő képességgel rendelkeznek. Ez fokozza a fagy- és sóállóságot, csökkenti a mészkivirágzások valószínűségét, valamint redukálja a szennyfelvevő képességet.
Figyelem: bizonyos idő elteltével még a hidrofób kövekbe is beszivárog a víz. Ennek mértéke azonban csekélyebb, mint a nem hidrofób termékeknél!
  
backtop
= Az Ö-Norm szabvány szerint ellenőrizve és tanúsítva.
   
A térkövekre vonatkozó Ö-Norm B3258 szabvány négy felhasználási osztályt különböztet meg: A = fagyálló, B = fagy-és sóálló, C = fagyálló és fokozott kopásállóságú, ill. D = fagy- és sóálló, valamint fokozott kopásállóságú. A legigényesebb felhasználási osztály tehát a "D”.
Adott terméknél csak akkor használható a "Ö-Norm szerint bevizsgált” jelző, ha az illető terméket felvették a szabvány-megfelelőségű termékek Osztrák Szabványügyi Intézet által összeállított listájába. Ennek egyik előfeltétele az államilag felhatalmazott bevizsgáló intézmény által történő folyamatos külső felügyelet. A bevizsgáló intézmény bejelentés nélkül mintát vesz a kövekből, azokat ellenőrzi, és az esetleges nem megfelelő vizsgálati eredményekről haladéktalanul köteles tájékoztatni az Osztrák Szabványügyi Intézetet. Így Ön mindig biztos lehet abban, hogy a jegyzékben szereplő kövek ténylegesen meg is felelnek az adott felhasználási osztálynak. Ez lényeges különbséget jelent a "normál” vizsgabizonylathoz képest, amelyhez a bevizsgálandó köveket a gyártó választhatja ki, és a nem megfelelő vizsgálati eredményeket sem kell nyilvánosságra hozni. Ez a feltételrendszer a regisztrációhoz nem elegendő.
A jelenleg regisztrált, a szabványnak megfelelő termékek listája a http://www.on-norm.at oldalon, a "Zertifizierung - normkonforme Produkte" (Tanúsítás - Szabvány-megfelelőségű termékek) menüpontban tölthető le.
   
backtop
Lásd még:
A beton sűrűsége, mint minőségi jellemző

  A beton sűrűsége, mint minőségi
  jellemző

backtop

Weissenböck utánvásárlási garancia + Weissenböck minoséggarancia Fokozott ellenálló-képesség a mechanikai hatásokkal szemben Teljesköru ellenálló-képesség a faggyal és az útszóró sóval szemben Személygépkocsi által használt felületekhez Weissenböck utánvásárlási garancia + Weissenböck minoséggarancia A felso oldal ellenálló a faggyal és az útszóró sóval szemben Teljesköru ellenálló-képesség a faggyal és az útszóró sóval szemben Weissenböck utánvásárlási garancia A felület optikailag fellazítható A felso oldal ellenálló a faggyal és az útszóró sóval szemben 25%-kal nagyobb szilárdság A Weissenböck tisztasági követelményei Személygépkocsi által használt felületekhez Fagyálló A felület optikailag fellazítható Személygépkocsi által használt felületekhez Fagyálló A Weissenböck tisztasági követelményei A felület optikailag fellazítható Fokozott ellenálló-képesség a mechanikai hatásokkal szemben + Weissenböck minoséggarancia Fokozott ellenálló-képesség a mechanikai hatásokkal szemben A Weissenböck tisztasági követelményei Minoségi osztályok TOP 3+ Minoségi osztályok TOP 2+ Minoségi osztályok TOP 1+ Teljesköru ellenálló-képesség a faggyal és az útszóró sóval szemben Fagyálló