Antik kövek szállítása big-bag zsákban

Az antik térköveket egész vagy fél big-bag zsákban szállítjuk kb. 0,4-0,7 m² ingyenes túlteljesítéssel zsákonként.Minden Rialta big-bag zsák minoségjeggyel van ellátva ahogy a fotón is látható. Ingyenes túlteljesítés a gyártás során bekövetkezett törések kiegyenlítését szolgálja.

Minden big-bag zsákban talál egy termékismertetőt az adott termékhez.
Ez a termékismertető a széltől stb. való védelem miatt többnyire az első
kőréteg alatt található.

A termékismerteton rövid leírást talál a termék lerakásáról, valamint információkat a szállított termékrol német, magyar és szlovák nyelven.

Lerakáskor felváltva legalább 2 big-bag zsákból vegye ki a köveket. Így semlegesítheti az esetleges színkülönbségeket.

A big-bag zsákokban teljesen összetört kövek is lehetnek, amelyek a gyártás során keletkeznek. Éppen ezért mindig több követ talál a big-bag zsákokban, mint amennyi a szállítólevélen szerepel. Ez az ingyenes
túlteljesítés a törött darabok pótlása céljából a Rialta antik esetén kb. 0,4 -0,7 m² big-bag zsákonként.

A teljesen összetört köveket ne használja. A peremüknél vagy egyéb részeiken erősen és szabálytalanul törött kövek használhatók. Ilyenkor a betonalap részei is láthatóvá válhatnak. Ez az "antik" külső kívánatos és
megfelelő lerakás esetén ez adja a felület összhatásának antik báját. A felület használhatóságát ez nem befolyásolja hátrányosan - lásd az antik külsőt is.

A big-bag zsákok kiürítése után még marad bennük por és homok. Ez a visszamaradó homok a gyártáshoz szükséges, ill. a porral együtt a mesterséges öregítés során keletkezik.

A kövek lerakása után big-bag zsákonként marad még csekély mennyiségű teljesen összetört kő. A törött darabok pótlása céljából automatikusan ingyenes túlteljesítést kap: ez egész big-bag zsákonként kb. 0,4-0,7 m² követ jelent.

back

Antik kövek lerakása - antik hatás

Az antik köveket a gyártási folyamat végén egy ún. dobberendezésbe hajítják. A gépben a kő mesterségesen öregszik, és ennek eredménye az antik külső. A folyamat természetes velejárója, hogy a kövekből darabok törnek le. Ez azonban nem akadályozhatja meg az ilyen kövek beépítését a burkolatba. Ezek a kövek nem rontják a burkolat használhatóságát és minőségét. Építse be azokat a köveket is, amelyeken erősen letört élek és szélek vannak. Az ilyen kövek egyenként kézben tartva "túl antik hatást" keltenek. Az "antik" megjelenés azonban kívánatos, és a kész felületnek jellegzetes antik hatást kölcsönöz. A fugázást követően az erősen letört sarkok és élek mintegy maguktól tűnnek el a felületen. Mindent összevetve igen természetes hatást kölcsönöznek a felületnek.
    
Az erősen letört sarkokat vagy széleket tartalmazó köveket akkor is építse be, ha az alapbeton részei is látszanak. Ez az "antik" külső kívánatos és megfelelő lerakás esetén ez adja a felület összhatásának antik báját. A karcolás nyomok és a felületi porképződések a térköveken a gyártásból adódnak, melyek eltűnnek az időjárás által.

Csak a teljesen összetört köveket ne építse be. Ez a törés a gyártás során keletkezhet. Ez az oka, annak, hogy minden szállításnál ingyen kap egy törések miatt pótlást. Ennek mennyisége big-bag zsákonként kb. 0,4-0,7 m². Ez az automatikus többletszállítás biztosítja, hogy a vevő mindig a rendelt mennyiséget kapja meg.

A fugázás előtt azonban az erősen letört élű és szélű kövek nem keltenek szép hatást.
Ugyanakkor a homokkal beszórás, ...
... beiszapolás, ...
... tömörítés, ...
... és esetleg az utólagos homokkal szórás után ...
... gyönyörű antik hatású felület jön létre.
Még ha behatóbb vizsgálat után a felületen még felismerhetők is egyes letört részek (mint itt a közeli képen), ...
... a felület egésze éppen az ilyen szabálytalan sarkoknak és széleknek
köszönhetően lesz különlegesen szép és természetes.
Az itt látható közeli képen az erősen letört élek és szélek a fugázott felületen láthatók. Úgy tűnik, mint ha a felület szemlélője letérdelne.
Az utat azonban a szokásos módon, állva megtekintve jól látható, hogy milyen kellemes az antik felület összehatása. Az egyes szabálytalan éleket és széleket csak tüzetesebb vizsgálat tárja fel.
A létrehozott felület összhatásán érezhetők igazán a szabálytalan élek és szélek izgalmas hatása. A felület egészét nézve érzékelhető természetesnek és armonikusnak az antik külső.
 
back

Letöltések

A legjobb tanácsadás az alábbi számon érhető el: 0630/677-8387

Letöltések

A legjobb tanácsadás az alábbi számon érhető el: 0630/677-8387